Peter s’Jongers, CEO Protime bij Wolters Kluwer

Een unieke en aantrekkelijke cultuur is mooi meegenomen en de beste troef om relevant te blijven voor medewerkers en klanten. Protime is gespecialiseerd in tijdregistratie, toegangscontrole en planningssoftware. Niet meteen een business waar mensen van dromen om ooit actief in te worden. En toch slaagt het bedrijf er al meer dan 20 jaar in om te groeien. Het recept? Cultuur!

Een agile cultuur ontwikkelen. Hoe begin je daaraan?

Peter s’Jongers: “Eerlijk gezegd. Ik zou het niet weten. Ik zie medewerkers uit ons development team stand-ups doen. Ik hoor termen vliegen als Sprints, Scrum en Kanban en heb me laten vertellen dat dat agile is. Als ondernemer hou ik vanzelfsprekend van het begrip agile. Ik wil de organisatie zo flexibel mogelijk houden, geen overhead en zo weinig hiërarchische tussenlagen creëren. Medewerkers blijven maar als ze zich goed voelen in een werkomgeving, zich kunnen ontwikkelen en autonoom mogen beslissen.  Voor mij begint alles dan ook bij het rekruteren van de juiste Protimer.  Iemand die zich als een vis in het water voelt binnen onze cultuur. Emotioneel rekruteren noemen we dat”

Peter s’Jongers, CEO van Protime, is geinterviewd voor een artikel over HR, Learning and Development van Wolters Kluwer door Audrey Van den Bempt. Het complete interview is hier te lezen: Peter s'Jongers van Protime: Cultuur. Niet zomaar een middel. Wél een strategisch doel!

Meer weten over hoe bedrijven vandaag agility in hun organisatie realiseren?

Peter s’Jongers van Protime zal spreken op het congres The future of hr: digital and agile. Wilt u hem horen vertellen over de bedrijfscultuur van Protime en waarom deze zo belangrijk was voor hun sterke groei? Schrijf dan in voor het congres ‘The future of HR: digital & agile’ van Kluwer Opleidingen op 24 november 2016.

Inschrijven met korting

Ook naar het congres? Via Protime krijgt u een korting van 15% als zij zich inschrijven op het congres. Vul uw gegevens hier in en ontvang direct de kortingscode.