External Blog

Verplichte prikklok of niet?

Dat tijdsregistratie de moeite waard is, staat als een paal boven water. Maar is de prikklok nu verplicht? Juridisch expert Astrid Mertens van SDWorx en Peter s'Jongers van Protime leggen uit.

Blog

Houd je hoofd cool!

Houd je hoofd cool

Met de hittegolf in het land zoeken we allemaal koelere oorden op. Maar wat is nu net te warm om te werken? En wat als je geen airco hebt op het werk, of je werknemers verrichten buitenwerk? We deden het opzoekwerk voor jou!

News

Vakantiestress… voor de achterblijvende collega’s

Vakantiestress voor thuisblijvende collega's - Onderzoek Protime

Heb je ook het gevoel dat iedereen met vakantie is, maar jij quasi alleen op kantoor achterblijft? Lees hier de 7 grootste frustraties van thuisblijvende collega's.

News

Helft van de Belgische organisaties gebruikt tijd- en aanwezigheidsregistratie

Helft van de Belgische organisaties gebruikt tijd- en aanwezigheidsregistratie

De helft van de Belgische organisaties heeft een verplichte tijd- en aanwezigheidsregistratie voor al het personeel, nog eens 22% past dit alleen toe voor bepaalde groepen medewerkers.

News

Onderzoek: Bijna helft Vlamingen neemt werk mee op vakantie

Protime Onderzoek werk mee op vakantie

Vertrek je binnekort met vakantie? Dan worstel je misschien ook wel met het volgende dilemma: bereikbaar blijven voor werkzaken of niet?

External Blog

Ontdek de snelste weg naar flexibiliteit

Is tijdregistratie vandaag nog relevant voor kleine en middelgrote ondernemingen? Ontdek in enkele stappen of tijdregistratie nog relevant is voor jou en hoe je de beste oplossing kiest om je te helpen met jouw HR administratie.

External Blog

Protime 1 van de 10 Belgische Best Workplaces 2019 in Europa!

Naast het kunnen omgaan met de loonwetgeving in de meest complexe EU-landen, blijkt ook onze bedrijfscultuur grensoverschrijdend te zijn voor de 4e keer op rij.

External Blog

Jobat: Herintrede van de prikklok?

Inzichten vanuit de arbeidsmarkt over de nieuwe regel over registratie van arbeidstijd volgens het Europees Hof van Justitie.

Blog

Europees Hof Van Justitie verplicht de prikklok: 5 vragen beantwoord

Europees Hof Van Justitie verplicht de prikklok

De maatregel is gericht op de registratie van gepresteerde uren en overuren. De gemoederen hierover lopen hoog op, zijn deze allemaal zo gegrond? Wij geven je graag wat meer achtergrond en inzichten.

News

Onderzoek: Ruim kwart van Vlamingen krijgt overuren niet gecompenseerd

Protime onderzoek overuren

Zowat vier op de tien werknemers krijgen niet genoeg tijd om hun taken te voltooien en presteren daardoor overuren. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime bij meer dan 1.000 werkende Vlamingen.

Pages