Samen terug veilig aan het werk (VLOG)

 

Ik ben Peter s’Jongers, oprichter van Protime, een bedrijf dat net zoals jullie ook allemaal geïmpacteerd is door de Corona crisis.  Het voelt zowat aan als een reboot van de maatschappij. Het moet gezegd, ik vind dat onze beleidsmakers en virologen dat in die eerste periode heel goed gedaan hebben. De hashtag #blijfinuwkot was ook geniaal goed gevonden, het heeft gezorgd voor de afvlakking van deze curve.

#samenveiligterugaanhetwerk

Maar nu komen we stillaan in een tweede fase, waar we opnieuw kijken naar de beleidsmakers, hopelijk ook naar experten waaronder mogelijk ook ondernemers, want ik denk dat we ook nu een volgende fase gaan hebben. Een fase waar we de hashtag #samenveiligterugaanhetwerk gaan nodig hebben, iets wat onze economie en onze duurzame tewerkstellingen in die economie ook terug gaat ondersteunen. Iets dat van ons allemaal opnieuw wat verstand en moed zal vergen. Het gaat een evenwichtsoefening zijn uiteraard, maar het zal iets zijn waar we allemaal opnieuw onze schouders moeten gaan onder zetten.

Thuiswerk gaat blijver zijn

Wat kunnen we leren? Wel, ik denk, en we zien, dat we nog meer moeten vertrouwen op technologie, dat we dit nog meer moeten gaan omarmen. Er zijn dingen die gaan blijven. Je ziet nu dat thuiswerk, dankzij de technologische hulpmiddelen, best goed gaat. Dat zal ook blijven en onze economie zeker ten goede komen. Ik geloof dat we daar nog verder op gaan moeten inzetten.

Langs de andere kant zou ik zeggen; hou moed allemaal. Er zit ongelofelijk veel veerkracht in de natuur en ook in de mensen zelf, dat zien we nu elke dag. Maar er zit ook ongelofelijk veel veerkracht in onze ondernemingen en bij de ondernemers. Laat ons daar allemaal op rekenen. Er zijn betere dagen in het verschiet. Wanneer we samen blijven geloven in een goede toekomst dan komen we er wel. En dat zal volgens mijn zijn onder de hashtag #samenveiligterugaanhetwerk.

 

Bron: Made in Antwerpen - "Thuiswerken gaat blijver zijn"