Naast Customer Care, ook Bee Care!

Een goed jaar geleden mochten we 160.000 bijen verwelkomen op Protime, om zo ook een steentje bij te dragen aan de fauna en flora. Het paviljoen staat achter het Protime kantoor op een speciaal aangelegde bloemenweide. In de zomermaanden kunnen de Protimers hier lunchen en ontspannen met het zicht op de bijen en weelderige bloemenpartij.

s’Jongers. “Het leek ons leuk om er een bijenpaviljoen met een bloemenweide te realiseren. Met dit project willen we ons steentje bijdragen aan de bij als bestuiver. De laatste decennia verloren we namelijk al meer dan dertig procent van alle flora en fauna. Het uitsterven van de bij is één van de belangrijkste redenen van die terugval. We zijn in dit bedrijf met tijd bezig en dit is een mooie gelegenheid om tijd te investeren in het milieu.”

Waarom bijen?

Biodiversiteit

Biodiversiteit is essentieel voor ons welzijn. De laatste decennia verloren we meer dan 30% van alle fauna en flora. Het uitsterven van de bij als bestuiver is één van de belangrijkste redenen van deze terugval.

MVO

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) investeert Protime samen met drie partners (Intervest, Imkerij Miellerie en Vincatuinen) in de bescherming van het milieu door het plaatsen en onderhouden van bijenkolonies.

Met de steun van imkerij Miellerie hebben we dit jaar ook de eerste oplage honing gekregen van onze kleine werkertjes. ‘De honing zal onder meer gebruikt worden ten voordele van de vzw Sogeha. Dat is een Gents project dat vakantiekampen organiseert voor kansarme kinderen’, zegt Peter s’Jongers, CEO van Protime.

Cultuur

De protime cultuur draait rond samenwerking, camaraderie en customer focus. De werking van een bijenkolonie staat, net zoals de Protime organisatie, sterk door een zeldzame samenwerkingscultuur. Ieder lid van de groep draagt bij tot de sterkte van de organisatie en zijn naadloos afgestemd op elkaar.

En wat betreft de customer focus: een medewerker van het customer care team heeft naast haar moedige schoenen ook het imkerpak aangetrokken om de ruiten van de ‘bee mansion’ te kuisen deze week. Voor haar nobele werk kreeg ze de eerste honing van onze bijen cadeau!

Foto: Ilse Janssens, Customer Care Consultant

News

WK flexwerken

Het WK voetbal staat misschien voor de deur, het WK Flexwerken is al van start gegaan. Wat is er zo ingewikkeld aan de Belgische wetgeving en wat kun je doen om toch te scoren?

News

van Klantervaring tot Bedrijfsresultaat

Zich onderscheiden van de concurrentie door middel van een uniek product en/of dienst, is vandaag geen haalbare kaart meer. Waarom loont het om vandaag te investeren in Employee Experience?