Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een gezond bedrijfsklimaat

Protime is al verschillende jaren op rij opgenomen als Great Place to Work. Dit is het resultaat van continue inspanningen om een gezond groeibedrijf te creëren waar de medewerker centraal staat. Als kers op de taart is Protime de laatste jaren bovendien ook opgenomen in de Europese lijst van best presterende bedrijven.

Steun aan de maatschapij

Protime schenkt tijd aan Sogeha, een goed doel specifiek ten behoeve van kinderen. Elke Protimer kan kiezen om op belangrijke momenten als vrijwilliger mee te helpen bij de organisatie van complexe activiteiten van Sogeha. Door onze tijd te schenken in plaats van enkel een som geld, komt elke Protimer ook veel dichter bij het doel van Sogeha en moet Sogeha zich geen zorgen maken over logistiek of het vinden van voldoende vrijwilligers.

Aandacht voor het milieu

Aandacht voor het milieu wordt ook steeds belangrijker. Naast het uitrusten van de bedrijfsgebouwen met uitsluitend tijdgestuurde LED-verlichting en het drastisch verlagen van de CO2-uitstoot van het wagenpark gaat Protime nog een stap verder. Protime investeert samen met drie partners in de bescherming van het milieu door het plaatsen en onderhouden van bijenkolonies. Biodiversiteit is essentieel voor ons welzijn. De laatste decennia verloren we meer dan 30% van alle fauna en flora. Het uitsterven van de bij als bestuiver is één van de belangrijkste redenen van deze terugval. Door het in stand houden van bijenpopulaties kopen we tijd voor de ons resterende biodiversiteit, zodat onze kinderen er ook nog van kunnen genieten.