Outsourcing van payroll groeit in Europa

Protime Payroll Outsource

Schrijver: Rico Bel, Protime
Bronnen: NGA, ADP, SD Worx

De Europese landen hebben wereldwijd de meest complexe payrolls. Toch zijn er sterke verschillen in de graad van outsourcing van die payroll omwille van de verschillende nationale wetgevingen. Hoewel de VS (globaal) duidelijk koploper is in de outsourcegraad van payroll, zet Europa een inhaalbeweging in.

De complexiteit van de payroll is het hoogst in Europa. Dat leren we uit een vergelijkende analyse van NGA Human Resources 2017. Opvallende vaststelling uit diezelfde studie is dat de Angelsaksische landen dan weer tot de minst complexe payroll systemen behoren. Is dat dan een verklaring waarom de outsourcegraad van payroll in landen als de V.S., Canada en het V.K. hoger ligt? Met andere woorden, ligt de outsourcegraad in Europa lager omwille van de complexiteit en dus de ingewikkelde sociale wetgeving?

Bij een gebrek aan een “Sociaal Europa” ben je als multi-country bedrijf dat in Europa werkt, verplicht om rekening te houden met de verschillende nationale wetten. Maar naast die moeilijkheid, hebben de Europese landen ook nog eens elk afzonderlijk een erg complexe payrolladministratie. Als je dat even vanuit een Amerikaanse of Aziatische bril aanschouwt, wordt meteen duidelijk dat het Europees project nog verre van volmaakt is. En voor de Europeanen zelf zorgt dit niet meteen voor een intracommunautaire boost. Ook voor de leverancier, die over verschillende landen heen payroll oplossingen aanbiedt, betekent dit dat er heel precies moet gekeken worden naar wat er op nationaal niveau wordt bepaald.

Europese bedrijven besteden hun payroll minder makkelijk uit dan in de V.S. Illustere uitzondering is België dat door zijn sociale wetgeving en geschiedenis ervoor zorgde dat vandaag meer dan 90% van alle loonbrieven door een externe partij wordt berekend. Maar dit is niet zo in Frankrijk, Duitsland of Italië waar minder dan 20% van de payroll wordt geoutsourcet. Bovendien kiezen de Europese bedrijven voor nationale aanbieders om hun loonverwerking onder te brengen. Daarmee lijkt de nationale sociale wetgeving ook nog eens te zorgen voor een biotoop van “protectionisme”. U zal echt geen Italiaanse payroll provider vinden op de Deense markt.

Volgens SD Worx groeit de markt voor de payroll providers in Europa tot 2021 met een gemiddelde van 3,6%. Spelers zoals SD Worx, die ook multi-country oplossingen aanbieden, merken dat bedrijven de complexiteit maximaal willen uitbesteden. Als de groeivoorspelling uitkomt, is kiezen voor SaaS oplossingen (Software as a Service) de meest logische stap.

Blog

Nederland maakt massaal overuren!

Protime Overwerken

Meer dan de helft van werkend Nederland maakt wekelijks overuren. Ruim een kwart van de werknemers (27%) werkt wekelijks tot tweeënhalf uur over.

Blog

Protime en Freedom Inc.

Protime Freedom Inc.

Sophie Henrion van Protime over het succes van een genuaneerde interpretatie van Freedom Inc.