Voor de 2e keer Best Managed Company in België

Protime Best Managed Company 2019

Brussel – 04/05/18 - Protime, gespecialiseerd in digitale HR-oplossingen voor bedrijven, is één van de 12 privéondernemingen die het kwaliteitslabel ‘Belgium’s Best Managed Company’ mogen krijgen. Het label wordt door Deloitte Private & Econopolis voor de tweede keer uitgereikt in België. Het is een erkenning van Belgische privéondernemingen die erin slagen om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren. De sterkte van Protime? De bedrijfscultuur. “Ondanks dat we jaarlijks met 15% groeien, slagen we erin om onze cultuur te behouden. En die slaat aan: zo’n 40% van onze sollicitanten zijn vrienden of familie van onze medewerkers”, aldus CEO Peter s’Jongers.

Het Best Managed Company-programma werd in België voor het eerst gelanceerd in de herfst van 2017. Bedrijven die deelnemen moeten onder meer een omzet van meer dan 10 miljoen euro halen, al minstens 5 jaar actief zijn en een hoofdzetel of een belangrijk beslissingscentrum in België hebben. De juryleden – onder wie CEO van Melexis Françoise Chombar en Geert Noels, econoom bij Econopolis –, selecteerden de bedrijven op basis van de specifieke Best Managed Companies-criteria. Daarbij worden de managementcapaciteiten en -praktijken van het bedrijf beoordeeld.

“Onze bedrijfscultuur is zelfs een strategische doelstelling”

Protime scoorde goed over de hele lijn, maar is vooral trots op haar bedrijfscultuur, die zelfs een strategische doelstelling is. Protime groeit jaarlijks met 15%, maar slaagt erin om zijn cultuur te behouden. In de 23 jaar dat het bedrijf actief is, heeft het steevast geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling van zijn medewerkers – zowel in het aantal medewerkers als in de ontwikkeling van hun competenties.

Peter s’Jongers, CEO Protime: “Ik ben er absoluut van overtuigd dat onze prestaties gerealiseerd kunnen worden door onze mensen en cultuur op de eerste plaats te zetten. Die cultuur is een unieke combinatie van ambitieuze mensen, vooruitstrevend leiderschap en een innovatief werklandschap. Je merkt dat dat aanslaat, zo’n 40% van onze sollicitanten zijn vrienden of familie van onze medewerkers.”

Dat de bedrijfscultuur van Protime sterk staat, toont ook het feit dat het dit jaar voor de zevende keer op rij erkend werd als een van de beste werkplekken (‘Great Place to Work’) van België. Protime werd dit jaar 5de in de categorie bedrijven met minder dan 500 medewerkers.