Protime is Best Managed Company 2020

Veerkracht

Voor deze derde editie kreeg Protime door een onafhankelijke jury erkenning voor haar heldere strategieuitvoerige expertiseengagement en financiële prestaties.

“Veerkracht is de kwaliteit die organisaties in staat stelt om snel te reageren maar ook voorbereid te zijn op onzekerheden zodat ze kunnen overleven en gedijen." Nikolaas Tahon, Best Managed Companies Programme Leader

Duurzaamheid

Een veerkrachtig bedrijf is in staat om duurzaamheid te bekomen, economische tegenspoed te overwinnen en standvastig te handelen in het licht van toenemende onzekerheid, zoals de huidige COVID-19- crisis. Best Managed Companies geven niet alleen blijk van buitengewone competenties inzake innovatie, leiderschap, organisatie en risicobeheer, maar werken ook uiterst wendbaar.” Sinds 2018 gaan Deloitte Private en Econopolis, bijgestaan door KU Leuven sinds 2019, op zoek naar verborgen parels in de Belgische ondernemerswereld. De externe jury van dit jaar, onder leiding van Françoise Chombar (Melexis), bestond uit de academicus Koenraad Debackere (KUL), Geert Noels (CEO en Chief Economist Econopolis), Rik Jacob (voormalige CEO Ardo), Rik Vera (Nexxworks) en Yves Noël (voormalige CEO NMC). Protime werd eind 2019 onderworpen aan een strenge selectieprocedure op basis van strategie, competenties, engagement en financiële sterkte.

Reageren op de coronacrisis

Waarom zijn Best Managed Companies beter gewapend om te reageren op de coronacrisis? Erg veerkrachtige organisaties, zoals de Best Managed Companies, hebben als gemeenschappelijke kenmerken strategische veerkracht en organisatorische wendbaarheid. Ze concentreren zich op aspecten zoals marktdiversificatie, werken op afstand, heldere communicatie met hun mensen en belanghebbenden, stresstests en scenario planning. Die kwaliteiten stellen hen in staat om zich snel aan te passen en goed te gedijen tijdens verschillende economische cycli, ook in de moeilijke periode van de COVID-19-pandemie. Hoe grootser de lange termijnmissie van een onderneming, hoe groter haar levenskracht.

Protime helpt ook andere bedrijven door deze crisis. Covid-19 zorgde ervoor dat we massaal thuis gingen werken, maar voor veel bedrijven is het noodzakelijk om werknemers ook te laten werken op kantoor. Met hun Contact Tracing app helpt Protime bedrijven op een snelle en veilige manier terug opstarten.

De sterkte van Protime

Deze prijs beloont de volgehouden inspanningen om te blijven investeren in de medewerkers en de unieke bedrijfscultuur. Bij Protime werken we gedurende het hele jaar door aan de persoonlijke ontwikkelingen door permanente evaluatie, door het promoten van ondernemerschap en de werknemers te laten delen in de bedrijfswinsten via hun bonus.

Peter s'Jongers, CEO Protime: " Ik ben trots dat we voor de 3de maal op rij verkozen als één van de ‘Best Managed Companies’ by Deloitte. Het bevestigt onze sterke fundamenten die ons zullen toelaten samen met alle Protimers verder te groeien."

Bij Protime is de bedrijfscultuur een strategische doelstelling. Naast het positieve beeld van deze uitreiking, gaat het in de eerste plaats om tevreden klanten. Die helpen ons om het hoge groeiritme aan te houden. Maar dat kan alleen als we geëngageerde medewerkers kunnen inzetten.