Terwijl Iveco verantwoordelijk is voor vrachtwagens en bussen, ontwikkelt en produceert CNH grote installaties en uitrustingen voor de landbouw en de bouwsector. Beide bedrijven vallen onder CNH Industrial, een volle dochter van de FIAT-groep (Chrysler). CNH Zedelgem is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de assemblage van de installaties en het materieel. Van de 2.700 werknemers werken er 2.000 in de productie en 700 op kantoor. CNH Industrial is beursgenoteerd en draait jaarlijks 25,8 miljard euro om.

"We zijn gefuseerd tot één projectteam"
Ann Castelyn & Johan Cloet
HR Manager & HR Systems ICT Manager

In de CNH-operatie in Zedelgem werken 2.700 medewerkers. Ann Castelyn, HR-manager werkt al 25 jaar voor het bedrijf en kent niets anders dan het gebruik van tijdsregistratie. 

Toen het bedrijf in 2012 overschakelde op een nieuw productiesysteem, keek ICT-manager verantwoordelijk voor HR-systemen Johan Cloet rond naar een nieuwe leverancier voor de tijdsregistratie. 

"We ontdekten dat we ons tijdsregistratiesysteem moesten vervangen. We slaagden er niet in om het bestaande systeem te integreren met het nieuwe productiesysteem. De tijdregistratie moest onderdeel worden van de rendementsberekeningen en de loonkosten." Cloet: "We waren op zoek naar een speler op de Belgische markt. Protime leek ons de beste partij omwille van de flexibiliteit van zijn programma en het SaaS-aanbod. We streefden naar uitbesteding van de hosting van de gegevensverwerking, met het oog op zowel de kwaliteit als het kostenaspect."