Best Managed Company 2020

Brussel – 15/05/20 - Protime, gespecialiseerd in digitale HR-oplossingen voor bedrijven, is één van de 20 privéondernemingen die het kwaliteitslabel ‘Belgium’s Best Managed Company’ mogen krijgen. Het label wordt door Deloitte Private & Econopolis voor de derde keer uitgereikt in België. Het is een erkenning van Belgische privéondernemingen die erin slagen om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren. De sterkte van Protime? De bedrijfscultuur. “Ondanks dat we jaarlijks met 15% groeien, slagen we erin om onze cultuur te behouden. En die slaat aan: zo’n 40% van onze sollicitanten zijn vrienden of familie van onze medewerkers”, aldus CEO Peter s’Jongers.

Het Best Managed Company-programma werd in België voor het eerst gelanceerd in de herfst van 2017. Bedrijven die deelnemen moeten onder meer een omzet van meer dan 10 miljoen euro halen, al minstens 5 jaar actief zijn en een hoofdzetel of een belangrijk beslissingscentrum in België hebben. De juryleden – onder wie CEO van Melexis Françoise Chombar en Geert Noels, econoom bij Econopolis –, selecteerden de bedrijven op basis van de specifieke Best Managed Companies-criteria. Daarbij worden de managementcapaciteiten en -praktijken van het bedrijf beoordeeld.

Waarom zijn Best Managed Companies beter uitgerust om te reageren op de coronaviruscrisis?

Zeer veerkrachtige organisaties, zoals de Best Managed Companies, hebben de gemeenschappelijke kenmerken van strategische veerkracht en organisatorische wendbaarheid. Ze richten zich op gebieden als marktdiversificatie, werken op afstand, duidelijke communicatie met hun mensen en stakeholders, stresstests en scenarioplanning.

Deze kwaliteiten stellen hen in staat zich aan te passen en te gedijen in verschillende economische cycli, inclusief de uitdagende tijden die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Hoe groter de missie van een onderneming op lange termijn, hoe groter haar vitaliteit.

Bedrijfscultuur als bindmiddel tijdens crisis en fysieke afstand

Protime scoorde goed over de hele lijn, maar is vooral trots op haar bedrijfscultuur, die zelfs een strategische doelstelling is. Protime groeit jaarlijks met 15%, maar slaagt erin om zijn cultuur te behouden. In de 25 jaar dat het bedrijf actief is, heeft het steevast geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling van zijn medewerkers – zowel in het aantal medewerkers als in de ontwikkeling van hun competenties.

Peter s’Jongers, CEO Protime: “Ik ben er absoluut van overtuigd dat onze prestaties gerealiseerd kunnen worden door onze mensen en cultuur op de eerste plaats te zetten. Die cultuur is een unieke combinatie van ambitieuze mensen, vooruitstrevend leiderschap en een innovatief werklandschap. Je merkt dat dat aanslaat, zo’n 40% van onze sollicitanten zijn vrienden of familie van onze medewerkers.”

Dat de bedrijfscultuur van Protime sterk staat, toont ook het feit dat het dit jaar voor de achtst keer op rij erkend werd als een van de beste werkplekken (‘Great Place to Work’) van België. Protime werd dit jaar 3de in de categorie bedrijven met minder dan 500 medewerkers. 

External Blog

[Whitepaper] De snelste weg naar flexibiliteit voor je KMO bedrijf

Is tijdregistratie vandaag nog relevant voor kleine en middelgrote ondernemingen? Ontdek in enkele stappen of tijdregistratie nog relevant is voor jou en hoe je de beste oplossing kiest om je te helpen met jouw HR administratie.

Blog

Een klant getuigt: Bonache

Om een kwalitatieve dienstverlening te garanderen, doet de personeelsadministratie van Bonache voortaan een beroep op Protime. “Een wereld van verschil”, zegt HR-verantwoordelijke Lara Dirkx.